ZAVRŠENA JE AKCIJA „PODUZETNI ZA BOŽIĆ“

Humanitarna akcija „Poduzetni za Božić“ koja je nakon osam godina djelovanja prerasla u nacionalnu akciju „Mi poduzetnici“ u organizaciji Udruge „Poduzetni“ i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, završila je u petak, 22. veljače primopredajom 18.000,00 kuna u Caritasovoj Kući za mlade. Donaciju su uručili voditeljica nastave Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski profesorica Antonija Zeba i profesor Danijel Knežević ispred Visoke škole Nikola Šubić Zrinski. Primopredaji su nazočili osnivač Obrazovne grupe Zrinski, gospodin Vitomir Tafra, predsjednica Udruge „Poduzetni“ Marina Tafra, ravnatelj PGEŠ Katarina Zrinski, Dragan Stanković, v. d. ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski, Dimitrije Milojević te ravnateljica Dječjeg vrtića Prečko Miljana Celić, predstavnik OŠ Dugo Selo, predstavnica OŠ Prečko i predstavnica Srednje škole Centar za obrazovanje – Zagreb.

U ime zagrebačkog Caritasa donaciju su preuzele voditeljica Službe projekata i volonterskih aktivnosti Andrea Šimunović i voditeljica Kuće za mlade „Da život imaju!“ Daniela Petković.

Podsjetimo, u trgovačkom centru Avenue Mall 8. i 9. te 15. i 16.  prosinca 2018. prikupljane su donacije u suradnji s predstavnicima Srednje škole „Centar za odgoj i obrazovanje“ – Zagreb, Srednje škole Dugo Selo, Dječjeg vrtića Prečko te OŠ Andrije Palmovića iz Rasinja. Donacije su prikupljane za djecu iz Kuće za mlade „Da život imaju!“. Kuća je namijenjena mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji po završetku srednje škole te nakon navršene 21. godine ako studiraju, moraju napustiti domove sustava socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji u kojima su do tada živjeli. Ova kuća, koja je otvorena 25. listopada 2018. godine, ujedno je novi dom za studente slabijeg imovinskog stanja iz cijele Hrvatske koji ne ostvare pravo na studentski dom.

„Treba pomagati i treba učiti pomaganju“, rekao je ravnatelj PGEŠ Katarina Zrinski, Dragan Stanković, naglašavajući odgojne učinke ove akcije na njezine sudionike. Više događaja uvjerilo ga je da ovakve aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu imaju smisla.

Kako je bilo na primopredaji možete pogledati na linku:


Ovom se prilikom zahvaljujemo svim sudionicima, slučajnim prolaznicima koji su pridonijeli ovoj hvalevrijednoj akciji, generalnom sponzoru Školskoj knjizi te pokroviteljima projekta: Hrvatskom saboru, Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Gradu Zagrebu.


Akcija „Mi poduzetnici“ ovim projektom ne staje, nastavljamo u istom duhu te s istim ciljem već u ožujku i travnju projektom „Poduzetni za Uskrs“. Pozivamo vas da nam se priključite na radionicama „Zrinski subotom“ 23. i 30. ožujka te u trgovačkim centrima u travnju.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni