VIDRIĆEVI VISEĆI VRTOVI

Osnovna škola Vladimira Vidrića iz Kutine bila je domaćin radionice za učenike i nastavnike u sklopu projekta „Poduzetništvo kao međupredmetna tema u osnovnim školama“.

Radi se o projektu koji vodi Udruga Inicijativa iz Zagreba uz partnerstvo s pet osnovnih škola iz Republike Hrvatske, a financiran je od strane Ministarstva obrazovanja i sporta.

U sklopu projekta održane su radionice za učenike i nastavnike, a predvodili su ih stručnjaci škola partnera: Sandra Orošić Jukić, prof. i Katica Srbić, prof. iz PGEŠ Katarina Zrinski, Sandra Lovrenčić, prof. iz Osnovne škole Prečko te mr.sc.  Zdravko Tkalec kao predstavnik Udruge Inicijativa.

Učenici su na radionicama izrađivali mobilne eko vrtove od recikliranih materijala, simbolično ih nazvavši Vladimirovi viseći vrtovi. S mentoricom su izrezivali plastične boce koje su ukrašavali ukrasnim materijalima te ih potom napunili zemljom i vodom kako bi zasadili eko vrtove jagoda. Uz manualni rad, kroz cjelodnevne aktivnosti su tako usvajali poduzetnička znanja upoznavajući se s osnovnim pojmovima kao što su sektori nabave, dizajna, proizvodnje, određivanja cijene, marketinga, prodaje, zarade, dobiti i slično. Po završetku radionica pokazali su svoje prezentacijske i komunikacijske vještine prisutnim profesorima te predstavnici Grada Kutine, gospođi Renati Vlahek koja im je podijelila potvrde o sudjelovanju kao trajni dokaz stečenog iskustva. 

Gospođa Vlahek je iskazala zadovoljstvo što je dobila privilegij prisustvovati podijeli potvrda te čestitala učenicima na trudu i angažmanu, a pritom se, oduševljena njihovim radom, najavila kao kupac „Vladimirovih visećih vrtova“.

Jednako tako, i nastavnici su dobili potvrde o sudjelovanju na radionici pripremljenoj upravo za njih, a potvrda je uručena i ravnateljici Snježani Coha.

Osnovni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti učenika od prvog do osmog razreda kroz uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u osnovnoj školi. Po samom završetku, učitelji i nastavnici će u suradnji s PGEŠ Katarina Zrinski izraditi Priručnik o međupredmetnim sadržajima u poduzetništvu za osnovne škole.

Uz OŠ Vladimira Vidrića, partneri projekta su i zagrebačke škole Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i Osnovna škola Prečko, Osnovna škola Lipik iz Lipika te Osnovna škola Jesenice – Dugi Rat.  Radionice su do sada održane i u OŠ Lipik, a u drugim školama partnerima će se provesti do kraja svibnja.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni