UČENIČKI SAJAM – PREDSTAVLJANJE I PRODAJA PROIZVODA

U završnom dijelu projekta „Međupredmetni sadržaji poduzetništva kao poticaj novom kurikulumu u osnovnim školama“ 23. travnja 2015. učenici Osnovne škole Prečko javno su predstavili svoje proizvode, njihovu vrijednost i korisnost te pozvali na kupnju istih. Opisali su tijek nastanka proizvoda, područje moguće upotrebe te organizaciju izrade proizvoda. Učenici su stjecali komunikacijske vještine tijekom javnoga nastupa i govora, a na prezentaciji su gostovali učenici osnovnih škola, učitelji, nastavnice i roditelji.

Osim proizvoda prikazali su i promotivni letak s bitnim marketinškim porukama.

Nakon prezentacije učenici su izložili svoje proizvode na prodajnim prostorima škole i prodavali ih. Svi su proizvodi imali upotrebnu vrijednost i mogli su se koristiti u svakodnevnom životu. Bilo je tu nakita, suvenira, sadnica i mnogih drugih artikala. I u ovom dijelu projekta učenici su stjecali dio poduzetničke kompetencije prodajom proizvoda.

Posjetitelji sajma su u vrlo kratkom vremenu pokupovali sve ponuđene proizvode.

Ovim završnim dijelom programa zaokružuju se projektne aktivnosti u cijelosti. Projekt je započeo prvim projektnim sastankom svih partnera u projektu na kojem su definirani ciljevi projekta te je usvojena organizacija provedbe.

Nakon toga održana je radionica s nastavnicima i radionica s učenicima. U završnom dijelu projekta učenici su prodavali proizvode

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni