„Tesline inovacije – svjetske inspiracije“ svečano su uručena priznanja za sudjelovanje u realizaciji dječjem vrtiću Zvončić u Ozlju.

Dana 12. srpnja 2021. na završnoj prezentaciji pilot projekta „Tesla i mi“ pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije“ svečano su uručena priznanja za sudjelovanje u realizaciji dječjem vrtiću Zvončić u Ozlju.

Cilj projekta „Tesla i mi – TIM” – međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije” promoviranje je ostavštine Nikole Tesle te uvođenje inovacija u obrazovni proces (poduzetni STEAM), a inicijatori su udruga Poduzetni i grad Ozalj.

Realizacijom projekta promoviramo ostavštinu Nikole Tesle te doprinosimo uvođenju inovacija u odgojno-obrazovni proces. Udruga kao nositelj projekta, uz podršku Vlade Republike Hrvatske i resornog ministarstva, s ciljem afirmiranja poduzetnog STEAM-a okupila je i obrazovne partnere, a to su: Tehničko Veleučilište Zagreb, Europska poslovna škola Zagreb, Institut za obrazovanje za poduzetništvo i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. Projekt potiče stvaranje koncepta poduzetnog STEAM-a i to integriranjem tehničkog područja i odgoja i obrazovanja za poduzetništvo.

Uvažavajući postulate kurikularne reforme, kao i sve društvene napore za razvoj odgoja i obrazovanja, na ovaj način se proaktivno uključujemo u integraciju STEAM-područja i poduzetništva i ustanove za rani odgoj i obrazovanje. Projekt se sa svojim vrijednostima, sadržajima i obuhvatnosti sinergijski uključuje i u europski projekt „Kulturna ruta Nikole Tesle“.

Vrijednost i nužnost TIM-a – međunarodnog kampa za djecu i mlade

– U opuštenoj atmosferi i poticajnom okruženju polaznici s lakoćom i oduševljenjem reagiraju na tehničko-tehnološki poticaj temeljen na imaginaciji djela Nikole Tesle.

– Uz motivaciju i kvalitetnu edukaciju, djeca neposredno i s lakoćom usvajaju nove tehničko-tehnološke i poduzetničke vještine.

– Poticajno okruženje, vrsni stručnjaci i pedagozi, motivirana djeca, svi s jednakim žarom unapređuju svoje talente, a zajedničkim radom i druženjem „bruse“ svoje karakterne vrline.

– Ovakvo okruženje izgrađuje samopouzdanje djece, pridonosi pozitivnoj slici o sebi i svijesti o važnosti usvajanja tehničko-tehnoloških i poduzetničkih znanja te potrebnoj disciplini i redovitosti rada.

Završna prezentacija pilot projekta „Tesla i mi” – međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije” realiziranog u dječjem vrtiću Zvončić u Ozlju te dodjela priznanja djeci, odgojiteljima, pedagoginji i dječjem vrtiću označava početak sustavnog poticanja razvoja i uvođenja sadržaja STEAM područja u rad s djecom predškolske dobi.

Rezultati ovog pilot projekta, kao i izložba dječjih radova „Teslin toranj – izvor električne energije za sve“, poslužit će kao ogledni primjer dobre prakse za sve vrtiće u Republici Hrvatskoj koji će se od jeseni pridružiti projektu.

Podršku projektu dali su gosp. Momir Karin, ravnatelj uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja – MZO te gradonačelnica Ozlja gđa. Lidija Bošnjak.

U programu su sudjelovali, kao domaćin gospođa ravnatelj Vesna Novosel, članovi Udruge Poduzetni, pedagog Petra Milković, Davorin Novosel, voditelj programa za osmišljavanje i izradu tehničkih zadataka, voditelj projekta Vitomir Tafra i predsjednica Udruge Poduzetni Marina Tafra.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni