PROPOZICIJE NATJECANJA ŠTO HOĆU, MOGU!

Udruga Poduzetni u suradnji s Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski organiziraju natjecanje „Što hoću, mogu!“

Sedmaši i osmaši SVIH OSNOVNIH ŠKOLA u Grada Zagreba i Zagrebačke županije, dobrodošli na sedmo po redu natjecanje „Što hoću, mogu!“ Sudjelujte, pokažite što znate, osvojite stipendiju i brojne druge vrijedne nagrade!

Propozicije:

Natjecanje „Što hoću, mogu!“ je natjecanje koje već 7. godinu zaredom organiziraju Udruga Poduzetni u suradnji s Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski. Natjecanjem se želi potaknuti kreativnost i originalnost učenika te razviti i unaprijediti njihove prezentacijske vještine. Ove je godine tema natjecanja: Ideje moga grada/kvarta koje mijenjaju svijet“ (ekološka osviještenost).

Učenici ideje za ovogodišnje natjecanje mogu dobiti od prijatelja, obitelji, istražujući članke na Internetu te posjećujući zemlje, škole, organizacije ili tvrtke.

Natječući se, učenici će:

–      naučiti kako koristiti vlastite resurse te će im rasti samopoštovanje i samopouzdanje

–      razvijati poduzetničke vještine

–      naučiti osnove timskog rada i odgovornog ponašanja

–      razvijati kreativnost, inovativnost, socijalne i komunikacijske vještine

Učenici će izraditi promotivnu kampanju svoje škole, a to će napraviti pomoću:

  • PowerPoint prezentacije
  • Kratkog filma

Metode i oblici rada

Na natjecanje se mogu prijaviti učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola Republike Hrvatske kao pojedinci ili okupiti tim od maksimalno 3 člana i koristiti uspješne suradničke i druge metode:

–      timskog rada,

–      rješavanja problema,

–      praktičnih radova,

–      demonstracije radova,

–      razgovora,

–      „e-learninga“ (učenje putem Interneta).

PRAVILA I TIJEK NATJECANJA

1. krug natjecanja

1.KORAK:

Prijave na natjecanje su do 30.04.2019. putem obrasca za prijavu kojeg je moguće pronaći na webu Udruge Poduzetni (http://udruga-poduzetni.hr/mi-poduzetnici-prijava-shm/) ili u privitku pozivnog e-maila poslanog školi, a objava finalista bit će do 03. svibnja 2019.

2. KORAK:

do 13. svibnja 2019. potrebno jena mail:stohocumogu@zrinski.orgposlati kratki film u sklopu PowerPoint prezentacije kojima će se prikazati ideja tvoga grada ili kvarta koja mijenja svijet.Kratkim filmom (u trajanju od 3 do 5 minuta) trebate prikazati ekološku osviještenost, a PowerPoint prezentacijom sve pobliže pojasniti.

Žiri na temelju dobivenih radova, odlučuje o broju bodova za svaki tim.

Lista prijavljenih kandidata te lista odabranih za finale natjecanja bit će javna i svima dostupna.

2. krug natjecanja (FINALE, 15. svibnja 2019.)

Izradi PowerPoint prezentaciju i kratki film

  • PowerPoint prezentacijom u trajanju od 7 do 10 minuta tim će iznijeti svoju ideju. Izlagati moraju sva 3 člana tima. Prezentacija mora uključivati sljedeće:
  1. osnovne podatke o školi (naziv, sjedište, kratku povijest)
  2. predstavljanje tima (učenici i mentor/ica)
  3. sve vezano uz ideju na koju ste naišli kojom se mijenja svijet i što vaš grad ili kvart čini ekološki osviještenim

Napomena: Osim navedenih stavki koje PowerPoint prezentacija mora sadržavati (30 bodova), žiri ocjenjuje i javni nastup natjecatelja (30 bodova). Napominjemo da je bitno pridržavati se vremena od do 10 minuta.

Uz PowerPoint prezentaciju potrebno je:

Snimiti kratki film o polaznoj ideji (u trajanju od tri do pet minuta) kojim ćete promovirati Vaš grad, kvart,… Kratki film može uključivati npr. intervju s inicijatorima ideje, a može biti i u bilo kojem obliku koji se vama sviđa.

Film može biti snimljen mobitelom, fotoaparatom ili kamerom, a potrebno ga je zbog tehničkih razloga s PowerPoint prezentacijom poslati na mail: stohocumogu@zrinski.org do 13.svibnja. Video materijal mora biti u sklopu PowerPoint prezentacije, tj. Na nekom od slajdova. Maksimalna veličina datoteke koju možete poslati na gore navedeni mail je 20Mb. Ako je veličina datoteke veća od 20Mb, najjednostavnije je sve poslati preko jumbo maila (npr.: https://jumbo.iskon.hr/jumbo-upload ili wetransfer.com).

Za PowerPoint prezentaciju moguće je osvojiti ukupno 60 bodova (30 bodova za sadržaj + 30 bodova za javni nastup), a za kratki film 40 bodovaUkupan i maksimalan broj bodova je 100.

Kriteriji ocjenjivanja

ObilježjaMaksimalan broj bodova
PowerPoint prezentacija60 (30 bodova sadržaj + 30 bodova javni nastup)
Kratki film40
UKUPNO100

Važni datumi

Prijave za natjecanje putem obrasca:do 30. travnja 2019. godine  
Objava finalistado 3. svibnja 2019. godine
Slanje PowerPoint prezentacije i kratkog filmado 13. svibnja 2019. godine
Finale natjecanja:15. svibnja 2019. godine

Nagrade

Svi učenici (timovi) i njihovi mentori koji uđu u finale natjecanja bit će nagrađeni sponzorskim poklonima te priznanjem za sudjelovanje, a pobjednici će osvojiti glavnu nagradu u vrijednosti većoj od 300.000,00 kn.

Glavne nagrade:

  1. mjesto – četverogodišnja školarina za pobjednički tim u jedan od obrazovnih programa u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski:

+ sponzorske nagrade

2 .mjesto – posebne sponzorske nagrade

3. mjesto – posebne sponzorske nagrade

Svi detalji natjecanja mogu se saznati putem web stranice Udruge Poduzetni:

http://udruga-poduzetni.hr/mi-poduzetnici-prijava-shm/ ili putem e-maila: stohocumogu@zrinski.org

Sretno svim natjecateljima i mentorima!

Galerija slika

ŠHM 2019

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni