PROJEKT: “ZA NAŠ ZDRAV ŽIVOT”

Udruga Inicijativa u suradnji sa Zagrebačkim Športskim Savezom održala je tijekom perioda od 15.10. do 31.10. niz projektnih aktivnosti u sklopu projekta pod nazivom “Za naš zdrav život” koji se odvijao u sklopu programa Mladi na dijelu.

Cilj projekta je poticanje zdravog odrastanja mladih s naglaskom na zdravom životnom stilu koji uključuje pozitivne i poticajne društvene odnose te tjelesne aktivnosti. Projekt se tematski fokusira na zdravlje i slobodno vrijeme mladih. Specifični ciljevi projekta su: razvoj zdravih prehrambenih navika, poticanje tjelesne aktivnosti, educiranje o negativnom utjecaju alkohola i duhana, društvena inkluzija i nediskriminacija, te poticanje pozitivnog društvenog okruženja i odnosa.

Svaka od projektnih aktivnosti uključivala je 30 mladih odnosno srednjoškolaca, te 6 volontera Udruge Inicijativa koji su sudjelovali u organizaciji i izvedbi aktivnosti.

Prva od aktivnosti održana je radionica pod nazivom “Zdrava prehrana” gdje su volonteri Udruge Inicijativa zagrebačkim srednjoškolcima kroz kratko predavanje i niz praktičnih primjera približiti koncept zdrave prehrane. Tijekom radionice učenici su također i sudjelovali u raspravi, te izrazili svoje mišljenje o načinima zdrave prehrane.

Idući tjedan održana je još jedna radionica za srednjoškolce pod nazivom “Utjecaj alkohola i cigareta na organizam” gdje su učenici, pod vodstvom volontera Udruge Inicijativa sudjelovali u raspravi, te su izrađivali informativne plakate na temu štetnog utjecaja alkohola i cigareta na ljudski organizam.

U petak 25. listopada 2013. godine održana je rekreativna aktivnost pod nazivom “Tjelesnom aktivnošću do zdravlja” na kojoj su učenici iz zagrebačkih srednjih škola sudjelovali u nizu sportskih aktivnosti kao što su košarka, odbojka, badminton, stolni tenis. Sudionici su pozdravljeni od strane predstavnika Udruge Inicijativa i Zagrebačkog Športskog Saveza, te su se družili uz osvježenja i glazbu.

U prilogu možete pronaći Edukativnu brošuru koju su napravili volonteri Udruge Inicijativa. 
Edukativna brošura (u pdf formatu) 

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni