PROJEKT: “IZVRSNOŠĆU DO PODUZETNIŠTVA”

1. projektni sastanak projekta “Izvrsnošću do poduzetništva – uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u osnovne škole”

Prvim projektnim sastankom održanim u utorak, 25. ožujka 2014. godine u prostorijama partnerske institucije Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski započeo je projekt pod nazivom “Izvrsnošću do poduzetništva – uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u osnovne škole”.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a koordinator projekta je Udruga Inicijativa. Kao partneri na projektu, osim Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski sudjeluju:

  • Osnovna škola Prečko
  • Osnovna škola 22. lipnja, Sisak
  • Osnovna škola Dvor
  • Osnovna škola Luke Perkovića, Brinje
  • Osnovna škola Ljubo Babić, Jastrebarsko
  • Udruga Gačanka, Otočac

Glavni cilj ovog projekta je podizanje poduzetničkih kompetencija kod darovite djece kroz uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u osnovnoj školi od 1. do 8. razreda.

Kroz niz projektnih aktivnosti koje će uključivati između ostalog i implementacijsku seriju radionica o poduzetništvu u partnerskim osnovnim školama, projekt će rezultirati povećanjem interesa mladih za poduzetništvom kao područjem poslovanja, izradom osnovnog koncepta kurikuluma za uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme te razvoj raznih osobnih i društvenih vještina kao što su komunikativnost, timski rad, poduzetničke, kreativne, organizacijske i koordinacijske vještine svim mladim sudionicima, ali prvenstveno organizatorima projekta.

Jedan od rezultata biti će i objavljivanje publikacije pod nazivom “Poduzetništvo kao međupredmetna tema” koji će predstavljati i svojevrsni nastavak ovog hvalevrijednog projekta.

Tijekom prvog projektnog sastanka partneri projekta predstavili su svoje institucije, dok su predstavnici Udruge Inicijativa predstavili temu i aktivnosti projekta.

Serija radionica započeti će početkom travnja gdje će stručnjaci Udruge Inicijativa, predavači gospodin Vitomir Tafra i gospodin Zdravko Tkalec, održati implementacijske radionice u partnerskim osnovnim školama.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni