Potpisan Sporazum na realizaciji “Tesla i mi – TIM”

Dana 18. ožujka 2021. godine u 11,00 sati svečano je potpisan  Sporazum na realizaciji “Tesla i mi – TIM”  međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije”.

Cilj projekta je promoviranje ostavštine Nikole Tesle te uvođenje inovacija u obrazovni proces (poduzetni STEAM) a inicijator je grad Ozalj i udruga Poduzetni. Realizacijom projekta promoviramo ostavštinu Nikole Tesle te doprinosimo uvođenju inovacija u obrazovni proces. Na taj način, udruga Poduzetni sa obrazovnim partnerima Tehničko Veleučilište Zagreb, Europska poslovna škola Zagreb, Institut za obrazovanje za poduzetništvo, 1. tehnička škola Nikola Tesla i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, promiču odgoj i obrazovanje za poduzetništvo, a integriranjem tehničkog područja stvaraju koncept poduzetnog STEAM-a.

Vrijednost i nužnost TIM – međunarodnog kampa za djecu i mlade:

  • U opuštenoj atmosferi i poticajnom okruženju polaznici s lakoćom i oduševljenjem reagiraju na tehničko-tehnološki poticaj temeljen na imaginaciji djela Nikole Tesle.
  • Uz motivaciju i kvalitetnu edukaciju, polaznici neposredno i s lakoćom usvajaju nove tehničko-tehnološke i poduzetničke vještine u puno kraćem vremenu no što je to uobičajeno u redovitom nastavnom procesu.
  • Poticajno okruženje, vrsni stručnjaci i pedagozi, motivirani polaznici, svi s jednakim žarom unapređuju svoje talente a zajedničkim radom i druženjem “bruse” svoje karakterne vrline i mane.
  • Ovakvo okruženje izgrađuje samopouzdanje mladog čovjeka, pridonosi pozitivnoj slici o sebi i svijesti o važnosti usvajanja tehničko-tehnoloških i poduzetničkih znanja te potrebnoj disciplini i redovitosti rada.

U ime grada Ozlja sporazum je potpisala gradonačelnica mr.sc. Gordana Lipšinić a ispred udruge Poduzetni predsjednica Marina Tafra, struc.spec.oec.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni