POSLOVNI IZAZOV ZAPADNOG BALKANA OVE GODINE U ZAGREBU!

Poslovni izazov zapadnog Balkana trodnevno je natjecanje srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore koje potiče učenike da kreativno razmišljaju, analiziraju, planiraju i to sve timskim radom. Razvijanjem svojih komunikacijskih i prezentacijskih vještina učenici stječu samopouzdanje, a razvijanjem ideje od „nule“ do poslovnog plana učenici postaju svjesni svojih mogućnosti i tako unaprjeđuju svoj poduzetnički duh.

U 2014. godini projekt Western Balkans Business Challenge osvojio je godišnju EEPA nagradu Europske komisije za promociju poduzetništva (kategorija: Investiranje u poduzetničke vještine).

Učenici osmišljavaju poslovnu ideju kao odgovor na postavljeni „izazov“, kreiraju poslovni plan i izrađuju PowerPoint prezentaciju, a raspoređeni su tako da se članovi timova međusobno ne poznaju pa je izazov kreiranja zajedničke poslovne ideje još zanimljiviji. Tijekom rada svaki tim ima svoj laptop i pristup internetu, kao i poslovnog volontera tzv. „biznis mentora“ koji je tu da im pomogne savjetima, prijedlozima i iskustvom. Zadnjeg dana natjecanja timovi izlaze pred višečlani stručni žiri i publiku te predstavljaju svoju ideju, a najbolje ocijenjeni timovi dobivaju nagrade.

Organizator je natjecanja Junior Achievement Serbia, članica najvećeg globalnog programa poduzetničkog obrazovanja Junior Achievement Worldwide. Logističku podršku natjecanja u Zagrebu pružaju Obrazovna grupa ZrinskiUdruga Inicijativa te Hrvatska obrtnička komora.

Ovo se natjecanje realizira već četvrtu godinu za redom, a poslije Beograda (2013.), Sarajeva (2014.), i Podgorice (2015.) ove je godine domaćin Zagreb u periodu od 17. do 19. travnja 2016. godine. Prva dva dana natjecanja organizirana su u Hotelu Holiday na zagrebačkom Jankomiru, dok je finalni dan natjecanja organiziran na adresi Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, Ilica 49 (2. kat), s početkom u 12h.

POGLEDAJTE PROMOTIVNI VIDEO NATJECANJA!

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže na ovogodišnjem natjecanju i pruže podršku svojim prijateljima i kolegama. Dobrodošli na Poslovni izazov zapadnog Balkana 2016.!

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni