POSLOVNI IZAZOV 2016. FINALE

Finale četvrtog državnog natjecanja Poslovni izazov održano je u utorak, 15.3.2016. u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu, koja je uz Udrugu Inicijativa, jedan od organizatora natjecanja.

Među devet finalista, pobjedu je odnio tim „Smile“ , projekt učenica Srednje škole Dugo Selo, Katarine Grlić i Helene Habunek te mentorice, profesorice Ivane Gradiček. Dosjetljive i aktivne djevojke predstavile su obiteljski obrt izrade palačinki i uz slatki desert izazvale osmijeh na licima žirija.

Uz svega par bodova razlike, drugoplasirane su bile vrlo kreativne učenice Škole za modu i dizajn. Matea Dimitrijević i Kristina Jagić, uz potporu mentorice, profesorice Julijane Zrno, nastupile su u timu Textim te predstavile inovativan i originalan proizvod tekstilne slikovnice za djecu. Pobjeda im je izmaknula za dlaku, ali otvorile su se mnoge mogućnosti suradnje. Treće plasirani bili su „Zadrugari“, Gospodarske škole iz Varaždina; Gerhard Beljo, Edo Hajdarović i Jasmin Škoranec u pratnji mentorice profesorive Olgice Nikolić, sa svojim keramičkim i suvenirima od recikliranog papira.

Pobjednice su osvojile vrijednu nagradu – trogodišnju školarinu stručnog studija Ekonomija poduzetništva na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski.

Sponzori su osigurali brojne nagrade za sve sudionike te ovim putem zahvaljujemo portalu EduCentarOxford University PressuKnjižnicama grada ZagrebaZagrebačkom gradskom kazalištu KomedijaAlgoritmuLeduTermama TuheljWedding CityuFirst fitness and squash centruKinu Europa te Pučkom otvorenom učilište Petar Zrinski.

Zahvaljujemo i nepristranom žiriju u sastavu: gospođa Hela Čičko (Knjižnice Grada Zagreba), gospodin Darko Radičanin (Junior Achievement Serbia), gospodin Dragan Kopecki (Visoka škola Nikola Šubić Zrinski) i gospodin Matija Filipčić (Obrazovna grupa Zrinski).

Najboljih 20 učenika s ovog natjecanja sudjelovat će u finale natjecanja Poslovni izazov Zapadnog Balkana u organizaciji Junior Achievementa od 17. do 19.4.2016., koje se ove godine održava u Zagrebu.

Veselimo se novom susretu!

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni