POSJET OPĆINI VELIKA KLADUŠA

Dana 17.09.2009 u Općini Velika Kladuša održana je prezentacija Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje “Zrinski” iz Zagreba, u kontekstu razvoja poduzetništva i obrazovanja za poduzetništvo u Unsko-Sanskom kantonu u suradnji sa Katoličkim školskim centrom “Ivan Pavao II” u Bihaću i udrugom “Inicijativa” iz Zagreba.

U ime Općine Velika Kladuša prisutne su pozdravili savjetnik načelnika Husein Hadžić i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejfo Mustafić, izražavajući nadu kako će doći i do konkretne suradnje u skorije vrijeme.

O Visokoj školi “Zrinski” i studiju “Ekonomija poduzetništva”, njihovoj misiji i viziji govorio je Predsjednik upravnog odbora Obrazovne grupacije “Zrinski”, gospodin Vitomir Tafra, istaknuvši da ovaj studij ima cilj stvoriti uspješnog poduzetnika koji zna upravljati malim i srednjim poduzećem. Prednosti ovog studija, prema riječima gosp. Tafre, su nastavni kadar koji čine predavači i profesori izabrani u nastavna i znanstveno nastavna zvanja, priznati stručnjaci i manageri iz prakse, ali i činjenica da su vježbe njegov sastavni dio. Školarina za jednu akademsku godinu po studentu iznosi 1850 €, a nastava se odvija u Zagrebu.
Marina Ferk Novaković je ispred udruge “Inicijativa” prezentirala i mogućnost studiranja na Visokoj školi za stanovnike Unsko-Sanskog kantona po povoljnijim cijenama, odnosno program odobravanja subvencija u iznosima od 1000-2000 €.

Don Slavo Grgić, ravnatelj JU KŠC “Ivan Pavao II”, opće gimnazije i osnovne škole, naglasio je kako je ovo prva privatna osnovna i srednja škola na teritoriji USK-a, te da je otvorena za sve građane, a ne samo za katolike. Što se tiče nastavnog plana i programa, isti je veoma napredan i diplome ove škole su priznate na području Europske Unije, a učenici po završetku imaju veći nivo znanja od svojih vršnjaka budući da je pristup svakom učeniku individualan. Najavio je i gradnju nove školske zgrade naredne godine u Bihaću, čime bi se stekli uvjeti za prijem većeg broja učenika koji se žele školovati u ovoj obrazovnoj ustanovi, ali i mogućnost odvijanja predavanja za polaznike Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje “Zrinski”.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni