POSJET OPĆINI CAZIN

Načelnik općine Cazin, gospodin Nermin Ogrešević 17. rujna 2009. primio je delegaciju Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje “Zrinski” na čelu sa gospodinom Vitomirom Tafrom, predsjednikom upravnog odbora Obrazovne grupacije Zrinski, gospodinom Slavom Grgićem, direktorom Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II” u Bihaću te gospođom Martinom Ferk Novaković, predsjednicom Udruge “Inicijativa”.

Ovaj posjet je rezultat suradnje KŠC, Visoke škole „Zrinski” i Udruge “Inicijativa” na području razvoja poduzetništva i obrazovanja za poduzetništvo putem kojeg se studentima iz Unsko-Sanskog kantona subvencionira dio školarine za Visoku školu “Zrinski”. Prema riječima gospodina Grgića “već se ove godine vrši upis u Bihaću za Visoku školu “Zrinski”, a predavanja će se održavati u Zagrebu, a za iduću godinu u planu je izgradnja novog objekta KŠC u Bihaću u kojem bi se održavala i predavanja Visoke škole ”Zrinski” iz Zagreba”. Cilj posjete je predstavljanje Obrazovne grupacije “Zrinski” i mogućnosti stimuliranja poduzetništva u Unsko-Sanskom kantonu putem kojeg se, u suradnji s Udrugom “Inicijativa” otvaraju mogućnosti apliciranja prema bilateralnim i pretpristupnim EU fondovima.

Općinski načelnik, gospodin Ogrešević naglasio je da će i na polju obrazovanja uz otvaranje privatnih obrazovnih ustanova, odnosno stvaranjem zdrave konkurencije u ovom sektoru društva, doći do izražaja kvaliteta obrazovnog sistema. ”S obzirom da smo u partnerskim odnosima na nekim projektima sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva, a posebno u kontekstu pretpristupnih fondova EU i prekogranične suradnje, zainteresirani smo se bolje upoznati i sa Vašim mogućnostima, kao i mogućim vidovima suradnje, posebno na polju razvoja poduzetništva, kao i edukaciji poduzetnika općine Cazin u raznim segmentima njihovog djelovanja.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni