ODRŽANE EDUKATIVNE RADIONICE

U okviru projekta „Međupredmetni sadržaji poduzetništva kao poticaj novom kurikulumu u osnovnim školama“ koji Udruga Inicijativa provodi u suradnji s Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski, održane su edukativne radionice za nastavnike i učenike u partnerskim osnovnim školama.

U ponedjeljak, 16.03.2015. su održane edukativne radionice za nastavnike i učenike OŠ 22. lipnja, Sisak. Edukaciju za nastavnike je održao gospodin Vitomir Tafra, stručni predavač Udruge Inicijativa, dok je radionicu za učenike 7. i 8. razreda provela gospođa Marijana Vrančić, stručni suradnik iz OŠ Prečko, Zagreb.

Kao nastavak edukacije su u utorak, 17.03.2015. održane radionice za nastavnike i učenike OŠ Luke Perkovića, Brinje. Edukaciju za nastavnike je održao gospodin Zdravko Tkalec, stručni predavač Udruge Inicijativa, radionicu za učenike 7. i 8. razreda proveo gospodin Perica Bartulović, stručni suradnik iz OŠ Prečko, Zagreb.

Cilj radionica je višediomenzionalna edukacija nastavnika o korištenju poduzetničke terminologije i metoda podučavanja te kreiranje poduzetničkih kompetencija među učenicima kroz međupredmetne sadržaje. Konačni cilj projekta je stvaranje poduzetničkog okružja i poduzetničkog društva što će se manifestirati kroz jačanje nacionalne gospodarske konkurentnosti.

U nastavku projekta će biti održana eksperimentalna nastava u partnerskim osnovnim školama putem pilot projekta s naglaskom na poduzetničke sadržaje te grupni rad s učenicima.

Projekt će rezultirati kreiranjem poduzetničkih kompetencija među učenicima, popularizacijom odgoja i obrazovanja za poduzetništvo putem medija, lokalne zajednice, roditelja i ostalih sudionika te podizanjem svijesti o važnosti samozapošljavanja kod učenika. Glavni rezultati projekta biti će objavljivanje priručnika i izrada promotivnog filma pod nazivom „Međupredmetni sadržaji u poduzetništvu za osnove škole“.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni