ODRŽAN PRVI SASTANAK PROJEKTA “UVOĐENJE PODUZETNIŠTVA KAO MEĐUPREDMETNE TEME U SREDNJE ŠKOLE” 2018. GODINE

U četvrtak, 11. siječnja 2018. godine održan je prvi sastanak projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja „Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole“. Sastanak je održan u Privatnoj Gimnaziji i Ekonomskoj školi Katarina Zrinski u Zagrebu.

Prijavitelj projekta je udruga Inicijativa, s predsjednicom i koordinatoricom projekta gđom. Marijom Mrkonjić. Na sastanku su sudjelovali i članovi projektnog tima, gosp. Dimitrije Milojević i gosp. Mario Šimunković, kao i predsjednik upravnog vijeća Obrazovne grupe Zrinski, gosp. Vitomir Tafra.

Škole partneri i korisnici projekta, koji su sudjelovali na prvoj projektnoj aktivnosti su PGEŠ Katarina Zrinski i ravnatelj gosp. Dragan Stanković, Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, s ravnateljem gosp. Matom Vukušićem, tajnicom škole, gđom. Ninom Udovičić i školskom pedagoginjom, gđom. Ines Grbešić, Ekonomska škola Vukovar s ravnateljicom škole, gđom. Mirom Majstorović, Ekonomsko-birotehnička škola Split s gđom. Ivanom Čikeš i Turističko-ugostiteljska škola s gđom. Danijelom Mikulandrom.

Glavni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti kod učenika završnih razreda srednjih škola kroz uvođenje poduzetništva kao među-predmetne teme u srednjoj školi. U sve nastavne predmete partnerskih škola implementirat će se poduzetnički sadržaji koji će biti usvajani kroz nastavni proces pojedinog predmeta.

Ovakav oblik nastave ostvarivat će se kao pilot-projekt u partnerskim školama dok će u PGEŠ Katarina Zrinski biti nastavljena dogradnja i podizanje poduzetničkih vještina kod učenika na još višu razinu. Projekt će se u partnerskim školama, između ostalog, ostvarivati kroz metodu projektne nastave kroz ožujak, travanj i svibanj.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni