ODRŽAN 1. SASTANAK PROJEKTA “MEĐUPREDMETNA TEMA PODUZETNIŠTVO U SREDNJIM ŠKOLAMA”

Početkom nove godine, i službeno je 03.01.2017. započeo i projekt „Međupredmetna tema poduzetništvo u srednjim školama“. Projekt je službeno odobren krajem prošle godine, kada je i potpisan Ugovor s Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta. Potpisnik Ugovora i prijavitelj projekta je Udruga Inicijativa, koja će zajedno s partnerima na projektu Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski, Srednjom strukovnom školom Vinkovci, Gimnazijom Nova Gradiška te Srednjom školom Bartula Kašića s otoka Paga, raditi na provedbi projekta do kraja kolovoza 2017. godine.

Glavni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti kod učenika završnih razreda srednjih škola kroz uvođenje poduzetništva kao među-predmetne teme u srednjoj školi. U sve nastavne predmete partnerskih škola implementirati će se poduzetničke sadržaje koji će, usvajani kroz nastavni proces pojedinog predmeta. Ovakav oblik nastave u školama ostvarivat će se kao pilot-projekt u partnerskim školama dok će u PGEŠ Katarina Zrinski biti nastavak dogradnje i podizanja poduzetničkih vještina kod učenika na još višu razinu.

Na sastanku su bile prisutne ravnateljice Marija Sunđi (SSŠ Vinkovci) i Ljiljana Ptačnik (Gimnazija Nova Gradiška) te školska psihologinja Stefanie Horvat (SSŠ Vinkovci), dok je ispred Udruge Inicijativa projekt predstavila Marija Mrkonjić, projektni koordinator. Ispred domaćina sastanka, PGEŠ Katarina Zrinski, prisustvovali su Marina Nikolić, Dimitrije Milojević te Mario Šimunković, voditelji projekta za partnera. SŠ Bartula Kašića Pag nije imala predstavnika na 1. projektnom sastanku, zbog nepovoljnih vremenskih prilika koje su im onemogućile put u Zagreb, no početak suradnje i zajedničkog angažmana na projektu je svakako aktivno započeo.

Sljedeća aktivnost na projektu jest izrada upitnika i provedba pred-analize, koja slijedi tijekom siječnja 2017. u partnerskim školama, a s ciljem utvrđivanja znanja i kompetencija nastavnika i učenika u poduzetništvu.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni