ODABRANA NAJBOLJA SREDNJOŠKOLSKA PODUZETNIČKA IDEJA

U finalu državnog natjecanja u poduzetništvu, Poslovni izazov 2018. odabrani su i najbolji timovi koji će Hrvatsku predstavljati na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana

U petak, 23. ožujka u organizaciji Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski te udruga Inicijativa i Junior Achievement Serbia održano je finale državnog natjecanja u poduzetništvu za učenike srednjih škola, Poslovni izazov 2018. Ovogodišnje, šesto izdanje natjecanja posvećeno je zaštiti okoliša i održivom razvoju, a 13 timova iz srednjih škola cijele Hrvatske prezentiralo je svoje projekte na temu Ideje koje mijenjaju svijet.

U tijesnoj konkurenciji pobjedu su odnijele Lea Rupčić i Lucija Serdarušić, učenice Škole za modu i dizajn iz Zagreba svojom poduzetničkom idejom Eco App te tako osvojile trogodišnju stipendiju za preddiplomski stručni studij Ekonomija poduzetništva na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski. Drugo mjesto pripalo je Ivani Martinović i Renati Pavić iz Srednje škole Dugo Selo koje su predstavile svoju ideju proizvodnje Bakinog čaja od kamilice, a treće mjesto otišlo je u Gospodarsku školu Varaždin, učenicama Vlatki Gašparac, Aniti Sačić i Katarini Vukelja i njihovom projektu Čuvari Zemlje.

Tijekom natjecanja članovi stručnog žirija imali su prilike vidjeti brojne zanimljive poduzetničke ideje, a odabrali su i 20 učenika koji će predstavljati Hrvatsku na regionalnom natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana od 27. do 29. travnja 2018. godine u Sarajevu.

Poslovni izazov jednodnevno je natjecanje u poduzetništvu za učenike srednjih škola osmišljeno s ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih, a prezentirane ideje iz godine u godinu pokazuju sve veći interes mladih za razvoj u poduzetničkom smjeru.

Natjecanje Poslovni izazov 2018. održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni