O NIKOLI TESLI

Ono što me vodi u svemu što radim jest želja zauzdati sile prirode u službi čovječanstva.“
– Nikola Tesla

Najveći izumitelj svih vremena, Nikola Tesla rođen je 1856. godine u malom selu Smiljan u Lici. To je bio početak njegova velikog putovanja do kreacije svijeta kakvim ga danas poznajemo. Gospić je bio druga prekretnica, a zatim Karlovac u kojemu su Teslina inspiracija bili znanje i ideje njegova učitelja Martina Sekulića.

Teslin kamp gradimo na jakom utjecaju ove regije koja je oblikovala Teslin rad i sav utjecaj koji su prirodna dobra imala na njegove ideje. Život je Teslu odveo u gradove poput Graca, Maribora, Praga, Budimpešte, Pariza, Strasbourga i New Yorka. U kasnijem dijelu života posjetio je i London, Zagreb i Beograd gdje je prezentirao svoje izume i ponudio novi koncept života. Internacionalni utjecaj koji je svojevremeno imao, uz globalni utjecaj koji se i danas osjeća, biti će reflektirani u misiji kampa da se okrene prema internacionalnoj razmjeni ideja i znanja o različitim kulturama.

Iako je 1943. godine preminuo u New Yorku, Tesla je otvorio put za modernu tehnologiju. Neki od preko 700 izuma i 200 patenata, uključujući prve elektrane, gradsko osvjetljenje, radio, teleautomaton i bežični prijenos energije, započeli su baš ovdje. Naša je nada da će mnoge nove ideje i patenti ponovo proizaći iz ove regije.

Život je i uvijek će ostati jednadžba bez rješenja, iako sadrži neke poznate činjenice.
– Nikola Tesla

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni