NOVI PROJEKT: “POSLOVNO STILIZIRANJE” IZ PROGRAMA MLADI NA DJELU

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako udruga Inicijativa provodi novi projekt u trajanju od kolovoza 2013. do kraja siječnja 2014. godine pod nazivom “Poslovno stiliziranje”. Projekt je financiran iz programa Mladi na djelu.

Cilj projekta jest osposobljavanje mladih nezaposlenih osoba za pronalaženje zaposlenja pomoću tzv.poslovnog stiliziranja koje uključuje podizanje komunikacijskih vještina, edukacije o zaposlenju (pisanje životopisa, pronalazak oglasa i prijava na oglas za posao, ponašanje na razgovoru za posao), grupni razgovor (razmjena iskustava), individualno savjetovanje, inspirativna predavanja o uspješnom zaposlenju, ali i praktičnih aktivnosti uz pomoć kojih će mladi polaznici postati osobe spremne za ulazak na tržište rada.

Projektne aktivnosti su zamišljene kao teoretsko-praktični dio projekta “Edukativni moduli – korak do posla” podijeljen na pet modula, a odvijati će se tijekom šest tjedana. Praktični dio projekta “Dio radnog tima” odvijat će se tri tjedna, te će u sklopu ove aktivnosti mladi polaznici na praktičan način osjetiti radnu okolinu i pojam zaposlenja. Svaka od navedenih aktivnosti uključivat će oko 25 mladih, te 5 mladih iz Udruge Inicijativa.

Ovaj projekt će doprinijeti značaju važnosti zaposlenja za mlade osobe, te će mladim osobama poslužiti kao odličan oslonac za sve buduće aktivnosti koje namjeravaju postići kako bi pronašli željeno zaposlenje. Također, ovaj projekt će putem svojih promotivnih aktivnosti utjecati i na zajednicu u pogledu važnosti mogućnosti zaposlenja za mlade i smanjenja dobne diskriminacije.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni