NATJECANJE U POSLOVNIM IDEJAMA POSLOVNI IZAZOV

U subotu 13. 04. 2013. godine u Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski održano je natjecanje za srednjoškolce Poslovni izazov, koje je osim Visoke škole organizirala Udruga Inicijativa i organizacija Junior Achievement.  Cilj natjecanja bio je osmišljavanje poslovne ideje za proizvod/uslugu koja bi mlade potaknula na zdraviji životni stil.

Prema odlukama stručnog žirija, prvo mjesto osvojila je Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Zagreba čiji su učenici predstavili svoju ideju smartphone aplikacije koja svojim funkcijama pomaže korisniku u ostvarivanju zdravih životnih navika. Drugo mjesto osvojile su učenice srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića sa svojom idejom zdravog ljetnog kampa za djecu i mlade. Treće mjesto osvojili su učenici Drvodjelske škole Zagreb sa idejom restorana sirove hrane.

Na kraju natjecanja najboljima su uručene nagrade: stipendije Visoke škole Nikola Šubić Zrinski, te nagrada sponzora, Splitske banke. Ovo natjecanje pokazalo je motiviranost i spremnost učenika na poduzetno razmišljanje, no najviše je pokazalo da se uz druženje mogu razviti inovativne i kreativne poslovne ideje.

Hvala svim sudionicima i vidimo se i sljedeće godine na Poslovnom izazovu!

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni