9. NACIONALNI PROJEKT „PODUZETNI ZA BOŽIĆ“ USPJEŠNO JE PROVEDEN

Dana 24. veljače 2020. godine Udruga Poduzetni s organizatorom projekta Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski te s partnerom projekta visokom školom Europska poslovna škola Zagreb – EBUS, prisustvovala je primopredaji prikupljenih sredstava za djecu bez odgovarajuće skrbi. U Kući za mlade „Da život imaju!“ u Selskoj cesti 165 u Zagrebu u prostoru Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Marina Tafra, predsjednica Udruge Poduzetni, uručila je voditeljici Kuće sv. Franjo u Vugrovcu, Ivani Vincek Kovačić, donaciju za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja su smještena u navedenoj kući. Svečanoj primopredaji prikupljenih sredstava prisustvovali su sljedeći uzvanici: gospodin Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba sa suradnicima, posebnim višim savjetnikom Stipom Zebom, pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje Ivicom Lovrićem i njegovom zamjenicom Katarinom Milković te zamjenicom pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinkom Bakulom Anđelić; Vitomir Tafra, osnivač EDUCATI grupe Zrinski; Ivica Katavić, dekan Europske poslovne škole Zagreb; Antonija Zeba, ravnateljica Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski; Vedrana Šimunić Rod, organizatorica projekta „Poduzetni za Božić“; Lucijano Jakšić, voditelj razvoja i međunarodne suradnje EBUS; Filip Grgac, specijalist prodaje obrazovnih programa; Mirjana Celić, ravnateljica dječjeg vrtića Prečko te volonteri Katarine Zrinski, učenici, nastavnici, roditelji i studenti. Humanitarni projekt pod generalnim je sponzorstvom Školske knjige te pokroviteljima projekta, Hrvatskog sabora, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te sponzorstvom Grada Zagreba, na što smo iznimno ponosni. Naš hvalevrijedan projekt podržao je i poznati hrvatski glazbenik Sandi Cenov koji je također prisustvovao primopredaji i za svoj humanitarni rad i izniman doprinos projektu dobio zahvalnicu, kao i svi prisutni sudionici projekta.

Domaćini su na samom početku susreta pozdravili i poželjeli dobrodošlicu prisutnima nakon čega je voditeljica Kuće za mlade „Da život imaju!“ Danijela Petković pojasnila način rada Kuće te objasnila tko su njihovi štićenici. Sve prisutne je pozdravio i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, koji je u svojem govoru naglasio važnost humanitarnog rada sljedećom izjavom: „Veliku zahvalu upućujem organizatorima što su ukazali na važnost pomaganja mladim ljudima koji odrastaju bez mame i tate. U svome srcu moramo pronaći mjesta za drugog čovjeka te svakodnevnom pažnjom i dijelima trebamo omogućiti bolje životne uvjete onima koji odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi.“ Marina Tafra, predsjednica Udruge Poduzetni, objasnila je kako naš humanitarni projekt ima i odgojnu i obrazovnu komponentu jer su učenici volonteri, provodeći ovaj projekt, razvijali vještine socijalnog poduzetništva s posebnim naglaskom na važnost humanitarnoga rada.

Na samom kraju susreta okupljenima se obratio i tajnik Caritasa Zvonko Erceg koji je izjavio sljedeće: „Veliko mi je zadovoljstvo biti danas ovdje ispred Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i nazočiti ovom završnom čini jedne divne priče. Naime, koliko god je vrijedna donacija koja je predana za potrebe korisnika Kuće sv. Franje u Vugrovcu, još je vrijednije vrijeme uloženo u ovaj projekt: vrijeme priprema, planiranja, izrade i radionica, vrijeme provedeno na štandovima obogaćeno međusobnim susretima i ispunjeno pozitivnim vibracijama.“

Prisjetimo se. Uručenju donacije prikupljenih sredstava prethodile su brojne aktivnosti koje smo provodili. Prvi je korak bio izrada ukrasa. Kreativni volonteri Katarine Zrinski te polaznici vrtića, osnovnih i srednjih škola, studenti i roditelji u blagdanskom su ozračju izrađivali ukrase na zajedničkim radionicama u prostoru Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski. Sljedeći korak bila je prodaja svih ukrasa koje su s osmijehom na licima i dobrotom u srcima naši vrijedni volonteri prikupili u trgovačkim centrima City Center One West i Avenue Mall. Na taj način pridonijeli smo boljem sutra djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Izuzetno smo ponosni što je naš projekt podržao hrvatski pjevač Sandi Cenov i što smo u zajedničkom druženju s prolaznicima i volonterima prikupili donacijska sredstva i time ostvarili svoju humanost i pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Velika hvala svima koji su se priključili ovom projektu: Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka i mentorici volontera Vlasti Baštijan; Drugoj ekonomskoj školi Zagreb i mentorici Petri Bručić Barić; Osnovnoj školi Prečko i mentoricama Sandri Lovrenčić i Ivani Muić; Srednjoj školi Jastrebarsko i mentorici Barbari Jerečić; Volonterskom klubu „Trgos“ Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ Osijek i mentorici Marini Hržica; Osnovnoj školi Lovas i mentoricama Marini Ivakić, Snežani Marić i Bogdanki Imrović Mioković; Osnovnoj školi Kaštanjer Pula i mentorici Nadi Crnković; Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički i mentoru Zdenku Kobeščaku; Srednjoj školi Dugo Selo; Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana; Osnovnoj školi Jakovlje i mentorici Ljiljani Klepac te Dječjem vrtiću Prečko i mentorici Mirjani Celić.

Ovim putem najavljujemo i humanitarnu aktivnost „Poduzetni za Uskrs“ te pozivamo sve obrazovne institucije i udruge srodnih aktivnosti da se priključe hvalevrijednom nacionalnom projektu.

Sve dodatne informacije možete pronaći na stranici Udruge „Poduzetni“ i stranici Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski.

Dodatni linkovi za ovaj događaj:

Informativna katolička agencija – https://ika.hkm.hr/novosti/poduzetni-prikupili-10-000-kuna-za-kucu-sv-franje/

Grad Zagreb – https://www.zagreb.hr/en/donacija-za-djecu-iz-caritasove-kuce-u-vugrovcu/155637

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni