POSLOVNI IZAZOV

O aktivnosti

„Poslovni izazov“ ONLINE
je višednevno natjecanje ukojem učenici srednjih škola osmišljavaju i izrađujuvideo prezentaciju na temu: „Unaprijedi gospodarstvolokalne zajdnice“

Učenici rade u timovima od najviše 3 učenika uzpomoć mentora – nastavnika te imaju slobodan pristupinformacijama. Učenici za snimanje mogu koristitimobitele, smartphoneove, iPadove, tablet računala isva ostala tehnološka pomagala kao i fotoaparate tesve vrste videokamera.

INFO MATERIJAL

Prijavite se na projekt Poslovni Izazov

GALERIJA SLIKA

Saznajte više informacija o projektu/aktivnosti

Natjecanje je namijenjeno prvenstveno učenicima višihrazreda, ali pozvani su svi drugi zainteresiranipojedinačno ili u timu od najmanje 2, a najviše 3 člana.U video uratku može sudjelovati i više osoba, nonagrade se dodjeljuju samo prijavljenim članovimatima.
Natjecatelji će koristiti uspješne suradničke metode:

-timskog rada
-rješavanja problema
-praktičnog rada
-debata
-„e-learninga“ (učenje putem Interneta)
-javni nastup
-prezentacija radova
-upravljanje projektom

1. Prijava na ONLINE natjecanje putem obrasca za prijavu na linku
    www.udruga-poduzetni.hr/mi-poduzetnici-prijava-bc
  2. Istražite komparativne prednosti i druge potencijale svoje lokalne zajednice. Temelju tih istraživanja i prikupljenih informacija, razmislite i odlučite koju bi ste tvrtku osnovali. Prezentirajte nam ukratko rezultate svoga istraživanja promidžbenim videozapisom, animiranim filmom ili kratkom video pričom u kojoj članovi tvrtke imaju uloge. Tim će snimiti video uradak koji sadrži elemente prezentacije. Snimku je potrebno učitati na Vaš YouTube kanal, a nama dostavljate link. Video uradak nazovite „Poslovni izazov 2021 – EBUS –naziv tima – škole“. U opisu navedite tko su članovi tima i mentora. Također, potrebno je video učitati na Instagram i Facebook (link s youtube-a ili samo skraćenu verziju) te označiti u objavi profil Europske poslovne škole Zagreb. Izaberite sami način kojim će te nas upoznati do kojih ključnih informacija ste došli, možete prikazati izvorne lokacije preko videozapisa i fotografija, kratke komentare i sl. Uvjerite povjerenstvo da ste izabrali dobar put za osnivanje svoje tvrtke, da je ideja ostvariva, a tvrtka održiva. Povjerenstvo će pregledati sve pristigle radove te sastaviti popis izabranih škola, tj. tvrtki koje su se plasirale u daljnji tijek natjecanja odnosno dva polufinala. Trajanje videouratka ne smije biti kraći od pet minuta i ne smije biti duži od deset minuta. Radovi se šalju na evaluaciju e-mailaom (molimo koristite JumboMail ili wetransfer) na poslovni.izazov@ebus.hr. Rok za predaju i objavu video-uratka je 15.04.2021., a polufinaliste ćemo objaviti 16.4.2021. na web stranici natjecanja.
  3. U Finale natjecanja 22.4.2021. ulazi 10 najboljih timova iz cijele Hrvatske kojeodabere stručno povjerenstvo, a koji će svoju ideju imati prilike prezentirati na platformi MS Teams nakon čega će povjerenstvo postavljati pitanja. Za finale će biti potrebno osmisliti kratku digitalnu marketinšku kampanju za svoju tvrtku, izraditi početnu bilancu u kojoj ćete prikazati svoju imovinu i izvore imovine te izraditi i objasniti kalkulaciju cijene proizvodnje i tržišne cijene svojih gotovih proizvoda. Sve navedeno potrebno je prikazati kroz Video-prezentaciju prezentaciju koju će tim predstaviti povjerenstvu te ostalim natjecateljima.
    Maksimalno vrijeme prezentacije (u koju se uključuju pitanja i komentari povjerenstva) je 15 minuta.

ORGANIZACIJSKI ODBOR NATJECANJA:
·Rudi Štekl
·Kristijan Marenščak

PROGRAMSKI ODBOR NATJECANJA:
·Ivica Katavić
·Rudi Štekl
·Marina Tafra
·Vitomir Tafra
-Branko Pavlović
·Antonija Zeba
·Lucijano Jakšić
·Dragan Vukelja
·Kristijan Marenščak
·Barbara Konjevod

INFO
Za sve dodatne informacije i nejasnoće možete se obratiti gospodinu Kristijanu Marenščaku putem mailaposlovni.izazov@ebus.hr ili putem telefona na broj(01) 3010 623.