POČELE PRIPREMNE AKTIVNOSTI ZA PROJEKT “TESLA I MI” U DJEČJEM VRTIĆU ZVONČIĆ U OZLJU

U srijedu 14. 4. 2021. odgojiteljica Golik započela je razgovor s djecom o elektricitetu te su zajedno napravili dva pokusa: kod prvog su trljali balon vunenom kapom te zatim približili kosi gdje je statički elektricitet podizao kosu u zrak. U drugom pokusu su isti balon pustili u zrak te je on ostao “pričvršćen” za strop s obzirom da su različitih naboja. Pokusi su djeci bili vrlo zanimljivi te su ih svi htjeli isprobati.

U petak 16. 4. pričalo se s djecom o električnoj energiji i izvedena su tri pokusa: s balonom, papirnatim žabicama i šalom; drugi pokus sa češljem, kapom, soli i paprom te treći pokus s balonom, šalom i paprom. Razgovarali su o tome kako je struja uvedena u širu upotrebu i kratko spomenuli Nikolu Teslu. 

U utorak 20. 4. ponavljali su pojmove koje su usvojili: elektricitet, naboj, upotreba električne energije, prirodni izvori električne energije. Nakon toga odgojiteljica Golik pročitala je priču “20 iznimnih dječaka koji su promijenili svijet” (Olivieri, Troiano) te su imali likovnu aktivnost “Nikola Tesla” (drvene bojice, flomasteri). 

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni