ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA

U srijedu 17. lipnja 2015. godine održana je u Zagrebu završna konferencija projekta „Međupredmetni sadržaji poduzetništva kao poticaj novom kurikulumu u osnovnim školama“. Na konferenciji su sudjelovale ravnateljice osnovnih škola – partnera na projektu, izvoditelji programa, predstavnici Udruge Inicijativa, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i mediji.

Uvodno se prisutnima obratio gospodin Dragan Stanković, predsjednik udruge Inicijativa koji je otvorio konferenciju. Gospodin Zdravko Tkalec predstavio je projekt stavljajući naglasak na potrebu senzibilizacije društva o poduzetništvu kao ključnoj kompetenciji. Istaknuo je da postoji visok stupanj korelacije BDP-a i obrazovanja zbog čega treba utjecati da učenici stječu poduzetničku kompetenciju. Predstavljajući projekt opisao je sve faze projekta, a posebno se osvrnuo na završni sajam učeničkog stvaralaštva u Prečkom.

Priručnik je predstavila gospođa Sanja Lovrenčić, a nakon predstavljanja priručnika prikazan je edukativni film o projektu.

Na samom završetku predstavnica Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta pozitivno je ocijenila projekte aktivnosti i rezultate projekta posebno pohvaljujući vodeću ulogu Udruge Inicijativa što je prethodnica u promišljanju izmjena kurikuluma i davanju pozitivnih alternativa.