Održan Poslovni izazov – regija sjever

U utorak, 27. veljače 2024. godine, Srednja škola Dugo Selo ugostila je jedanaesto po redu natjecanje Poslovni izazov za regiju Sjever na kojem je sudjelovalo 20 timova iz 8 županija. Natjecanje je organizirano pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta, uz potporu Udruge Poduzetni, Instituta za poslovnu izvrsnost, poduzetništvo i održive sustave, Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski te Europske poslovne škole Zagreb EBUS, uz suorganizaciju Srednje škole Dugo Selo.

Na samom početku događaja, prisutne mlade poduzetnike i buduće poslovne lidere srdačno su pozdravili dogradonačelnica Jasminka Kokot Bambić, ravnateljica Srednje škole Dugo Selo Darinka Svetec te Vitomir Tafra, znanstveni savjetnik za cjeloživotno obrazovanje iz Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski.

Natjecanje Poslovni Izazov osmišljeno je s ciljem poticanja poduzetničkih kompetencija među mladima, a tema ovogodišnjeg izdanja „Održivo poduzetništvo i očuvanje hrvatskih šuma“ postavila je izazov sudionicima da razviju inovativna rješenja u digitalnom okruženju. Sudionici su pokazali sve veći interes za poduzetnički smjer, a predstavljene ideje svjedoče o kreativnosti i angažmanu mladih.

Zatvarajući događaj, predsjednik organizacijskog odbora Kristijan Marenščak, zajedno s Ivanom Tafrom, zamjenikom ravnateljice Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, dodijelio je zahvalnice i priznanja školi domaćinu i izbornom povjerenstvu za njihov doprinos uspješnom održavanju natjecanja.

Prvo mjesto osvojio je tim Wood4you iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, drugo mjesto pripalo je Timu Le Plant iz Srednje škole Dugo Selo, dok se tim Stribor iz Prehrambeno tehnološke škole Zagreb plasirao kao trećeplasirani tim. Ukupno 20 učenika s natjecanja predstavljat će regiju Sjever na državnom natjecanju u Poreču, gdje će se boriti za priznanje, daljnji napredak u poduzetništvu te kvalifikacije za međunarodno natjecanje Poslovni izazov.

Podijelite sadržaj na društvenim mrežama!

Ostale novosti

Pročitajte ostale novosti i zanimljivosti udruge Poduzetni