O aktivnosti

Dobrodošli na 10. jubilarno državno natjecanje „Što hoću, mogu!“ osnovnih škola Republike Hrvatske pod sloganom „BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI“.

Natjecanje je namijenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola. Na natjecanje se mogu prijaviti timovi od troje učenika s mentorom. Prijavite se na natjecanje do 28. travnja 2023. godine putem obrasca za prijavu koji se nalazi na dnu teksta.

Ovogodišnje natjecanje usmjereno je na poticanje te afirmaciju humanitarnih aktivnosti učenika i nastavnika koje provodite temeljem kurikuluma Vaše škole. Natjecanje se održava se već 10. godinu zaredom u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski u suradnji s IBEESS – Institutom za poslovnu izvrsnost, poduzetništvo i održive sustave, BIZ – poduzetničkim inkubatorom d.o.o. te Udrugom Poduzetni.

Prijava na natjecanje "Što hoću, mogu"

*Primjer upisa podataka za jednog učenika (1 red): Pero Perić, 4, pero.peric@skole.hr, 012345678

Saznajte više informacija o projektu/aktivnosti

Više o natjecanju

Poštovani učenici sedmih i osmih razreda,

 

Zajedno s vašim mentorima, pozivamo vas na sudjelovanje na 10. jubilarno državno natjecanje „Što hoću, mogu!“ osnovnih škola Republike Hrvatske pod sloganom „BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI“. Ovogodišnje natjecanje održat će se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog crvenog križa.

Natjecanjem se želi potaknuti kreativnost i originalnost učenika te razviti i unaprijediti prezentacijske vještine. Ovogodišnje natjecanje usmjereno je na poticanje te afirmaciju humanitarnih aktivnosti učenika i nastavnika koje provodite temeljem kurikuluma škole. Natjecanje se održava se već 10. godinu zaredom u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski u suradnji s IBEESS – Institutom za poslovnu izvrsnost, poduzetništvo i održive sustave, BIZ – poduzetničkim inkubatorom d.o.o. te Udrugom Poduzetni.

Dvadeset najboljih timova ulaze u finale natjecanja. Pobjednički tim će odnijeti nagradu koja se odnosi na četverogodišnju školarinu u ukupnoj vrijednosti od 51.000 eura, u jednom od obrazovnih programa u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski

  • Ekonomist
  • Opća gimnazija + sponzorske nagrade

 Timovima koji se plasiraju u pet najboljih,  osigurane su nagrade od sponzora natjecanja.

Natjecanje „Što hoću, mogu!“ je natjecanje u kojem razvijate svoja poduzetnička znanja i socijalnu osviještenost te druge bitne kompetencije proaktivnog člana društvene zajednice. Ove godine je zadatak osmisliti i provesti (ako već niste) školsku humanitarnu akciju. Ideja je, predstavljanje i afirmacija humanitarne aktivnosti u kojoj ističete važnost inkluzije, te kako svoj poduzetnički duh možemo iskoristiti i za dobrobit pojedinca ili društvene zajednice. Uvjereni smo da je i Vaša škola uspješno provela jednu ili više humanitarnih akcija te nam se u tom slučaju prijavite na natjecanje u kojem ćete prikazati Vaše humanitarno djelovanje.

 

Prvi korak – prijavite se putem obrasca!

Natjecanje je namijenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola. Na natjecanje se mogu prijaviti timovi od troje učenika s mentorom. Prijavite se na natjecanje do 28. travnja 2023. godine putem obrasca za prijavu kojeg možete pronaći na web stranici Udruge Poduzetni (http://www.udrugapoduzetni.hr/mi-poduzetnici-prijava-shm/).

 

Drugi korak – snimite video uradak!

Osmisliti cilj, svrhu i kome je namijenjena humanitarna akcija kao i sam naziv akcije ili ako je Vaša škola humanitarno djelovala prikažite u video isječku provedenu humanitarnu akciju te posebno naznačite dobrovoljno ulaganje osobnog vremena znanja i vještina učenika u aktivnosti za dobrobit drugih osoba ili lokalne zajednice. Video isječak u kojem ćete prikazati navedeno treba trajati najmanje tri minute, a najviše 5 minuta. Snimku je potrebno učitati na Vaš YouTube kanal, a nama dostavljate link. Video uradak nazovite „Što hoću, mogu!“ – naziv tima – škole. U opisu navedite tko su članovi tima i mentora. Nakon objave pošaljite link objavljenog sadržaja na stohocumogu@zrinski.org.

Također, potrebno je video podijeliti na Facebook-u i Instagram-u te označiti u objavi profil Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski do dana 8. svibnja 2023. godine. Žiri na temelju dobivenih radova, odlučuje o broju bodova za svaki tim. Izbor najboljih 20 timova iz 1. kruga i obavijest o ulasku u 2. krug objaviti će se do dana 11. svibnja 2023. godine.

 

Treći korak –  finale natjecanja u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski

U finale natjecanja 24. svibnja 2023. godine ulazi 20 najboljih timova iz cijele Hrvatske koje odabere stručno povjerenstvo, a oni će svoju ideju imati prilike prezentirati ispred svih ostalih sudionika nakon čega će povjerenstvo postavljati pitanja.

Svaki tim će izraditi PowerPoint prezentaciju u kojoj će objasniti cijeli proces Vaše humanitarne akcije. Prezentacija treba trajati do 10 minuta, plus 2 minute odgovori na pitanja žirija, a izlagati trebaju svi članovi tima. Prezentacija je prikaz Plana rada o provođenja humanitarne akcije. Ukoliko želite priložite video isječak koji je dio prezentacije, u tom slučaju video isječak ne smije trajati duže od 3 min. PowerPoint prezentaciju potrebno je do 21. svibnja 2023. poslati na e-mail: stohocumogu@zrinski.org

 

Važni datumi!

Prijave za natjecanje putem obrasca- do 28.4.2023. godine

prvi krug natjecanja- zaprimanje video uratka- do 8.5.2023. godine

Izbor najboljih iz 1. kruga i obavijest o ulasku u 2. krug- do 11. 5.2023. godine

Slanje PowerPoint prezentacija- do 21.5.2023. godine

Finale natjecanja – 24.5.2023. godine

GALERIJA SLIKA