Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

sudjeluju osnovne i srednje škole od 2000. godine.

Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja pokrenut je 2000. godine kao rezultat trogodišnjeg projekta edukacije nastavnika srednjih škola za uvođenja aktivnih metoda poučavanja. Projekt je realiziralo Nacionalno vijeće za ekonomsko obrazovanje – NCEE USA (danas Economic America) a u okviru suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvatske i Ministarstva obrazovanja USA. Temeljem inovativnog pristupa obrazovanju ekonomista usmjerenog na kompetencije te je godine gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski proglašena Partner školom NCEE-a.
Ovogodišnja tema Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja je Škola za život – provođenje kurikularne reforme. Tijekom tjedna nastavnici osnovnih i srednjih škola imati će priliku upoznati se s novitetima i prisustvovati primjeni kurikularne reforme u školi.
Tijekom tjedna biti će prikazani rezultati pilot projekta u šk. godini 2018./2019., a temeljem suradnje s Institutom za obrazovanje za poduzetništvo sa učenicima i nastavnicima škole Katarine Zrinski. Ove je školske godine uspješno uveden projektni dan Budi cool – radi full u sve ekonomske razrede kao dio redovite nastave koja se kontinuirano realizira svih 35 tjedana u školskoj godini. Projektni dan obuhvaća nekoliko predmeta, ovisno o razredu (1.,2.,3. i 4.).
Ravnatelji, nastavnici, pedagozi i drugi stručni suradnici moći će svakodnevno prisustvovati različitim oblicima projektne nastave te radionicama na kojima će moći razmjenjivati iskustva primjene aktivnih metoda poučavanja.

Saznajte više informacija o projektu/aktivnosti

GALERIJA SLIKA