EKSPERIMENTALNA NASTAVA U EKONOMSKOJ ŠKOLI U VUKOVARU

Održana prva od 4 radionice eksperimentalne nastave u partner školi – Ekonomskoj školi u Vukovaru

U sklopu projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja “Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole” održana je prva radionica eksperimantalne nastave u jednoj od partner škola projekta, u Ekonomskoj školi u Vukovaru. Radionici su pristustvovali učenici završnih razreda srednjih škola i njihovi nastavnici. Bili su podijeljeni u dvije grupe te su kroz zadatke i timski rad uvidjeli važnost poduzetništva i poduzetničkih sadržaja u nastavnim cjelinama koje odrađuju. Eksperimentalnu nastavu provodio je prof. Vitomir Tafra iz Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski. Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski dala je podršku ovom projektu, te je predstavnik PGEŠ Katarina Zrinski, prof. Dragan Stanković svojima znanjima i iskustvom u projektima, prenio bitna znanja i poduzetničke kompetencije učenicima i nastavnicima Ekonomske škole u Vukovaru.

Eksperimantalna nastava održat će se i u drugim partner školama, Tehničkoj školi u Vinkovcima, Ekonomsko-birotehničkoj školi u Splitu i Ugostiteljsko-turističkoj školi u Šibeniku.